6. Daehanminguk Hapkido Európa Bajnokság

Sikeresen megjártuk az utunkat, épségben itthon mindenki, eredményesen zárva a 6. Daehanminguk Hapkido Európa Bajnokságot.

Eredményeink(mindenkinek a saját kategóriájában):

1. helyezések:

Tóvizi András – hosszú+magas akadály esés

Nagy Sebestyén – rúgástechnika
Ványi Gergő – rúgástechnika (dan)
Csortán Dorina, Pásztor Nándor – önvédelem
Germán Péter, Nagy Sebestyén – önvédelem
Nagy Benedek – küzdelem
Germán Péter – küzdelem
 

2.helyezések:

Nagy Sebestyén – hosszú+magas akadály esés

Csortán Dorina – rúgástechnika
Bába Luca – rúgástechnika
Pásztor Nándor – rúgástechnika
Tóvizi András, Schulcz Kristóf – önvédelem
Nagy Benedek, Schulcz Kristóf – önvédelem
Germán Veronika, Schulcz Kristóf – önvédelem
Bába Luca, Simkó Dániel – önvédelem
Ványi Gergő, Tímár Gábor – önvédelem (dan)
Germán Veronika – küzdelem
 
3.helyezések:
Schulcz Kristóf – hosszú+magas akadály esés
Morvai Olivér, Huszti Vincec – önvédelem
Nagy Dominik, Simkó Dániel – önvédelem
Nyuli Barnabás, Schulcz Kristóf – önvédelem
 

Mindenki nagyon szép eredményt ért el Gratulálok!Értékelés:

Jó volt látni a csapatot, “csapat”-ként működni!
 
2 leányzónk (Csortán Dorina, Bába Luca) megsérült a rúgás versenyszám bemutatása közben. Mindketten lábsérülés problémával küzdöttek a felkészülés alatt és a versenyen sajnos előjött.

Mindkét leányzót le akartam parancsolni a tatamiról, egészség a fontosabb címszó alatt, nem engedelmeskedtek, amit utólag a küzdőszellem, a kitartás és a harcolni valamiért tulajdonságok győzelmének ítélek meg, mindkét lányban megvolt, végignyomták és szép eredmény értek el!!! Ha nincs sérülés, valószínű nyernek, tisztelet a küzdőszellemüknek!

Dudás Gergő sajnos nagyon rosszul lett az önvédelem versenyszám előtt, így kérdésessé vált, hogy 2 emberünk (Nyuli Barna és Nagy Dominik hogyan indulnak… A csapat nem esett pánikba, azonnal 2 ember (Schulcz Kristóf és Simkó Dániel) beugrott eső embernek a párosokba, és a párosok szép eredménnyel zárták a versenyt!! Nagyon szép hozzáállás, köszönöm!!

Külön kiemelném Simkó Dániel sportszerű és példa értékű magatartását, mert a beugrás után az elért érmet felajánlotta, átadta Dudás Gergőnek, aki nagyon készült, de a rosszul lét megakadályozta a szereplését!!!!!

Küzdelmekben még kicsit tapasztalatlanabb Germán Veronikát is kiemelném, nála 3 évvel idősebb versenyző ellen kellett harcba szállnia, és becsülettel helyt állt!
 

Nagy Benedek szintén harcba szállt, és nyert ellenfele ellen, akinek gyors lába és veszélyes fejrúgásai lehettek volna, de Benedek elkerülte, megakadályozta ezeket!!

Danos párosunk Ványi Gergő és Tímár Gábor 2x is neki futott az önvédelem versenyszámnak, nagymesterünk , nem volt megelégedve a bírák döntésévvel és értékelésével, mi Gergőéket láttuk jobbnak, az osztrák bírói hármas második körben is 2. helyre hozta ki őket, pedig technikáik gyorsabbak, robbanékonyabbak voltak. Köszönöm a srácok alázatos hozzáállását az eredmény elfogadásához, szerintem ők voltak a bajnokok!!

Ványi Gergő rúgástechnikában leiskolázta ellenfeleit!
 

Köszönöm a kísérő szülők támogatását, a söfőreink kitartását, Huszti Zsolt apuka helyszíni segítségét!!!! Remek csapat!! Épségben, biztonsággal szállítottuk kifelé és hazafelé is a versenyzőket!!

Az élet megy tovább előttünk egy VB, remélem infók hamarosan, várjuk Róbert információit, hogy áll a dolog!!!!

Köszönjük Róbertnek a leszervezett utat, szállás, kocsik, üzemanyag!!! Minden rendben volt, reméljük így lesz a VB alatt is minden!!

Hajrá KTMAA!